Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Dizajn

Spiralne stepenice napravljene od natur drveta

Spiralno naslagani drveni kvadri formiraju ovo neobično stepenište projektirano od strane arhitektonskog ureda QC za jedan stan u Poljskoj. Taj arhitektonski ured sa sjedištem u Rzeszovu, projektirao je ovo stepenište prilikom renoviranja stana za jedan mladi par, a koji se sastoji od mnogo drvenih kvadri od smreke koji se rotiraju oko centralnog zgloba do vrha na katu.

spiralne stepenice 1 graditeljstvo.hr spiralne stepenice graditeljstvo.hr

Blokovi drveta su slijepljeni i povezani sa čeličnim šipkama radi dodatne strukturalne stabilnosti, a neki su dodatno pričvršćeni na zid sa čeličnim šipkama. „Ideja je bila da se naprave stepenice slične tipu 'kutija na kutiji", koje se sastoje od drvenih gazišta prirpemljenih za laku montažu“, izjavio je arhitekt Lucjan Kuc.

Više...

TRISQ SUSTAV URBANE OPREME by Ada Kezić

Sustav urbane opreme „TriSq“ namijenjen je ponajprije opremanju eksterijera poput javnih parkova, gradskih trgova, šetnica, vrtova, stajališta (autobusnih, tramvajskih, željezničkih), kolodvora te privatnih vrtova i okućnica.

419247c7dba8a7264f4b08bc8f423ddd

Može se primijeniti i u interijerima javnih ustanova i objekata (shopping-centri, škole, muzeji, galerije, ulazni prostori itd.).

„TriSq“ dolazi od engleskog pojma „tri square“, što je naziv za kutnik, jedno od osnovnih stolarskih pomagala.

Više...

Elegantna spiralna ležaljka za vruće ljetne dane

 Ukoliko još nemate u svom dvorištu ležaljku u kojoj provodite vruće ljetne dane, vrijeme je da Vam predstavimo jednu..

Duboku udahnite i pogledajte ovu čudesnu Loopita Bonita ležaljku.

Loopita-Bonita-2 

Ovu Loopita Bonita ležaljku u obliku roler-kostera dizajnirao je meksički dizajner Victor M. Aleman.

Više...

Razigrani ritam neformalnih druženja

Razigrani ritam neformalnih druženja

Doživljaje iz djetinjstva dizajner Christopher Duffy iz Duffy London pomaknuo je na slijedeću razinu, dizajnirajući ovaj neobičan stol sa ljuljačkama.

 swing-table-4

Više...

Opuštanje uz Triple Hammocks

Opuštanje uz Triple Hammocks

amazing-Trinity-Triple-Hammock-950x633

Trojstvo Hammocks ne privlači pažnju samo estetski, već je jako kvalitetan i u izradi, prošivene i ručno tkane, ove mreže za spavanje imaju dugi životni vijek. 

Više...

Totalno opuštanje: Kada u obliku mreže za ležanje

Današnje kade izgleda nisu dovoljno dobre da skinu sa Vas sav stres što donosi 21. stoljeće.

Ova kada je spremna za takav izazov!

vessel3-600x414

Engleska tvrtka Splinter Works predstavila je novi model kade Vessel od ugljičnih vlakana u obliku viseće mreže za ležanje – baš kao ona koju često koristimo u prirodi razapetu između dva drveta. Nova kada, koja se prostire u ovom slučaju od zida do zida, zaobljenog je oblika i dužine čak 2,7 metara.

Više...

ART CERAM lavaboi

 

kupatilo-lavabo-02

Neobični lavaboi za efektno buđenje...

 

Talijanska firma Art Ceram stvorila je savršenu ravnotežu funkcije i inovacije. 

 

Više...

Bitfall - vodena informacijska skulptura

bitfallBitfall je vodena informacijska skulptura sastavljena od 128 sinhroniziranih magnetskih ventila, koji kapanjem vode simuliraju grafičku mrežu.

Autor skulpture je njemački umjetnik Julius Popp (1973.), koji se u većini svojih radova bavi istraživanjem graničnog područja između znanosti i umjetnosti, najčešće kroz konstrukciju jednostavnih robota ili autonomnih strojeva. Skulpturu Bitfall izradio je 2005. godine, kratko po završetku studija na Hochschule für Grafik und Buchkunst u Leipzigu. U ovom radu Popp povezuje magnetske ventile i pumpe za vodu s računalnom aplikacijom koja odabire ključne riječi s internetskih stranica, stvarajući prozirnu “informacijsku zavjesu” nalik fotografijama reproduciranim u ASCII zapisu.

 

Više...

ZELENA GRADNJA