Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Nova serija visokoučinkovitih vijčanih kompresora za zrak

 Atlas Copco je na tržište uveo novu seriju vijčanih kompresora GA s ubrizgavanjem ulja u rasponu snage 30 - 90 kW. Konstrukcija nove serije GA odlikuje se značajnim poboljšanjima, s obzirom na dugotrajnost i pouzdanost, a uz to, učinak kompresora povećan je za 10%

atlas copco kompresori-1

Nova serija kompresora od GA 30+ do 90 (VSD) nudi se s tri vrijednosti parametara čime se ispunjavaju zahtjevi svakog kupca. Pogonski motor s promjenjivim brojem okretaja, koji je ugrađen u kompresore serije GA 37-90 VSD, omogućava postizanje ušteda 
na energiji u prosjeku od 35%, bez rada u praznom hodu. Kompresor GA 30+-75+ u varijanti s fiksnim brojem okretaja i motorom IE3/NEMA, pruža vrhunsku učinkovitost i najveći protok zraka prema FAD-u (eng. free air delivery) u svojoj klasi. Tu ponudu upotpunjuju kompresori GA 37-90, kojima je najveća odlika veći protok zraka prema FAD-u. 

Vodeći u klasi s obzirom na učinak 

Ciljanim poboljšanjima ključnih komponenti kompresora, postignuto je znatno povećanje njihovog učinka. Zahvaljujući ‘zanimljivom kućištu’ kod serije GA i načelu rada s jednim odvodnim kanalom toplog zraka, postignut je odličan učinak i jednostavnost kod servisiranja. Zahvaljujući poboljšanom rasporedu komponenti u kućištu, temperature na izlazu iz vijčanog elementa niže su za 10 °C. Uz to, za pogon cijele serije koriste se prvoklasni visokoučinkoviti motori IE3/NEMA, u kombinaciji s vijčanim elementima velike učinkovitosti. 
Kompresori serije GA 37-90 VSD opremljeni su namjenskim pogonskim motorima s promjenjivim brojem okretaja (VSD), koji izlazni učinak prilagođavaju stvarnoj potrošnji stlačenog zraka. Na taj način kompresor cijeli vijek trajanja može postizati prosječne uštede na energiji za 35% i snižavanje troškova rada za 22%. 
Ostale prednosti su i to što nema vremena rada pri praznom hodu ili gubitaka od rasterećenja, ali i integrirana regulacija kompresora i mogućnost pokretanja dok je kompresor pod tlakom. Tako se ne samo snižavaju troškovi energije, već se omogućava i rad u najpovoljnijem području. 

Povećana dugotrajnost 

Dugotrajnost konstrukcije kompresora postignuta je primjenom odgovarajuće dugotrajnih komponenti. Ugrađeni sušač stlačenog zraka koristi ekološki prihvatljivu radnu tvar R 410A koja nije štetna za ozon. Uz to, primjena te radne tvari za 50% smanjuje potrošnju energije za rad sušača stlačenog zraka. 
Atlas Copco Elektronikon je specijalno izveden upravljački regulator kompresora i nudi poboljšani, pouzdan i neprekidni nadzor njegovog učinka. Nadzor pomoću regulatora Elektronikon, uz predviđanje događaja i zajedno s komponentama kompresora kojima je omogućen lakši pristup, omogućava jednostavno servisiranje, niže troškove održavanja i dulje vrijeme neprekidnog rada. 
Važna značajka nove serije kompresora GA također je i Workplace Air System, što znači da se zahvaljujući niskoj razini buke mogu besprijekorno integrirati na svim za to potrebnim mjestima u tvornici pa i blizu mjesta potrošnje komprimiranog zraka.

Nove dimenzije pouzdanosti

Valja naglasiti što je o novoj seriji kompresora izjavuio gosp. Koen LAUWERS, potpredsjednik marketinga Atlas Copco Industrial Air Division: 'Klijenti Atlas Copca očekuju maksimalno pouzdane kompresore, a serija GA 30+ do 90 upravo to nudi'. Mnogim manjim poboljšanjima na sustavu obrade ulja postignuta je za 50% manja potrošnja ulja i smanjene su potrebe za održavanjem. Zahvaljujući integriranom sustavu obrade kondenzata, kompresori serije GA su više nego prikladni za primjenu u tvrtkama koje su certificirane prema ISO 14 001, jer se nastali kondenzat može sigurno ispuštati u javnu kanalizacijsku mrežu.
Uz to, kućište kompresora serije GA nije samo zanimljivo po izgledu, već i zahvaljujući pretlaku u ormaru, privlači manje vodljivu prašinu. Ta značajka također doprinosi duljem vijeku trajanja električnih komponenti.

Svaki dio kao vrhunsko majstorsko djelo 

Kompresori u rasponu od GA 30+ do 90 odlikuju se velikom učinkovitošću. Poboljšanjem ključnih komponenti u tom rasponu postignuta su znatna poboljšanja na području njihovog radnog učinka, održivosti radnih parametar a i pouzdanosti. 
S najvećim protokom zraka u industriji (prema FAD-u), malom potrošnjom energije i niskim izlaznim temperaturama vijčanog elementa u zanimljivom kućištu jednostavnom za održavanje, novi vijčani kompresor s ubrizgavanjem ulja ponovno pojača va 
poziciju tvrtke Atlas Copco kao vodećeg proizvođača na tržištu.

Izvor:atlascopco 

na vrh članka