Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Travni tepih za vrtove i parkove

Travni tepih za vrtove i parkove
Travni tepih za vrtove i parkove
 
Za razliku od sportskih travnjaka gdje je bitna otpornost na gaženje i brza regenerativna sposobnost, kod travnjaka za vrtove i parkove, naglasak je na estetskom dojmu (izgledu) travnjaka i njegovoj teksturi.
Tekstura travnjaka je pojam koji se odnosi na finoću travnjaka – gustoću, ujednačenost i debljinu listova, te osjećaj “tepiha” koji imate dok po travi hodate.
Što su listovi finiji i tanji, to je travnjak ljepši, oku ugodniji, mekši za hodanje i ležanje, ali i nešto manje otporan na oštećenja i gaženje.
U tu svrhu na našem proizvodnom polju u Botincu uzgajamo travni tepih sljedećeg sastava:
Travna smjesa za vrtove i parkove:
  • Poa pratensis “Compact”
  • Lolium perennae „Athena”
  • Festuca arundinacea „Starlett“
Ovo je univerzalna travna smjesa koja se pokazala jednako dobra u kontinentalnom dijelu Hrvatske kao i u Primorju i sve do krajnjeg juga Hrvatske.
Navedena travna smjesa je europskog podrijetla (DLF, Danska).
Od jeseni 2010. godine u uzgoj travng tepiha uveli smo selekcionirane američke sorte trava – otporne na sušu, bolesti i s manjim zahtjevima za gnojidbu i održavanje (Poe pratensis (SR 2100), Lolium perennae (Top Gun) i Festuca arundinacea (Arid III, Pixie i Durango). Travni tepih te smjese će biti u prodaji od polovice svibnja 2011.
Priprema tla, kao i sva daljnja tehnologija uzgoja i rezanja travnog tepiha obavlja se specijaliziranim strojevima za velike travne površine. 
Travni tepih za vrtove i parkove isporučujemo i postavljamo u rolama dimenzija
1,25m x 0,40m x 0,02m
 
Travni tepih za vrtove i parkove 1 

Jedna rola je površine 0,5 m2, i slažu se na paletu po 25m2 (50 rola/paleta) i omotaju stretch folijom. Jedna paleta ovisno o stanju vlažnosti može biti teška od 600-800 kg, pa to treba uzeti u obzir prilikom organizacije transporta.

Podjelu travnog tepiha na vrtno-parkovni i sportski ne treba shvatiti doslovno. Nema nikakvog razloga (osim cijene) da se travni tepih koji je uzgojen na posebnoj podlozi za sportske terene ne postavi i u vaš vrt ukoliko to želite.

 

gdje kupiti

custic

Grad: Zagreb
Županija: Grad Zagreb
Adresa: Dobrilovićeva 15
Telefon: +385 (1) 65 38 353
Fax: +385 (1) 65 38 353
Kontakt e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
na vrh članka