Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Liner bazeni

 

gal liner 3vLiner bazeni su svakako "NOVOST", koja se brzo nameće i kod nas. Stijenke LINER bazena su postavljene ili izgrađene na betonskim podlogama iz različitih materijala i različitim tehnikama.

 

Drvene konstrukcije, betonske, siporex, stiroporne ili obične blokove, limeni elementi iz 2 mm debelog lima s ojačanjima, sastavljive plastične konstrukcije koje možemo učvrstiti betonom,... samo su neki od mogućih građevinskih materijala.
U nastavku ćemo Vam predstaviti STIROPOOL blokove i sastavljivi sustav iz prefabriciranih limenih panelnih elemenata.


Izgrađen LINER bazen (iz bilo kojeg materijala) potrebno je hidroizolirati pomoću posebnih folija. 

 

Slično kao i kod montažnih bazena ( s tom razlikom da se kod jeftinijih montažnih bazena upotrebljava tanka neojačana folija ) stijenke bazena se hidroizoliraju pomoću posebne 1,5 mm debele PVC folije koja se kroji točno prema obliku bazena i zavari u nepropusnu "vrećicu". Ispod folije se na stijenke bazena nalijepi poseban baktericidno zaštićen filc koji štiti foliju. Na rub bazena se pričvrste posebni kutnjaci na koje se pričvršćuje folija. 

liner opis1 liner panelni folija liner opis4

 

Krojenje, polaganje i varenje folije se izvodi u bazenu i zato je to zahtjevan i odgovoran posao. Taj posao izvode posebno obučeni monteri. Takva se folija upotrebljava i za velike javne bazene i jamči odlično brtvljenje bazena te dugogodišnju uporabu. 

 

Garancija za tu vrstu folije je 10 godina za rad i vodonepropusnost.

liner folija ldw

Iizbor boja 1,5 mm debele PVC folije DLW delifol

gal liner 1v

 

Ponekad se kod nekih vrsta LINER bazena koristi i ( kao i kod boljih montažnih bazena) folija koja se izrađuje prema obliku bazena.

 

Folija se izrađuje točno prema dimenzijama bazena već kod proizvođača, a spojevi se spajaju pomoću ultrazvučnog varenja. Na taj se način u bazen uloži već izrađena "vrećica" koju se u bazenu što ljepše poravna i pričvrsti za rub. Kod ovog je načina gradnje potrebno imati na umu da će se ipak pojaviti nekoliko neravnina na stijenkama bazena koje ne možemo nikako izbjeći i to radi veličine bazena i razvedenih oblika bazena. U tim slučajevima ni prianjanje uz rub bazena nije riješeno na najbolji način.

 

Zrak uhvaćen ispod folije se usisava usisavačem.

 

 

 

Izvor:Bazenska tehnika  

na vrh članka